4033 Debrecen, Jánosi u. 88..

A Mesekert Óvoda Jánosi utcai telephelyén olyan új közösséget nyújtunk a gyermekeknek, amely hagyományaival, ünnepeivel a szülőktől távol töltött órákban meleg, szeretetteljes otthont biztosít számukra.

3 csoport (életkoronként osztott)

  • Micimackó kiscsoport
  • Katica középső csoport
  • Csigabiga nagycsoport

Felszereltég és tevékenységek:

  • Jól felszerelt eszközök, sokféle mozgáslehetőséget biztosító udvar
  • A mozgásigény kielégítését, fejlesztését – a láb, - és tartásjavító tornák rendszeres végzésével, a hanyag tartás megelőzését a lábboltozat erősítésével segítjük
  • Heti rendszerességgel vitaminnapok beiktatása a gyermekek étkezésébe, délutánonként pedig gyógyteát fogyasztás az egészség fenntartásaként

Intézményünk „Akkreditált Kiváló Tehetségpont” ezért lehetőségük van gyermeküknek ötéves kortól az alábbi tehetségműhelyekben tevékenykedni:

  • "Mocorgó" mozgás
  • természeti

A Mesekert Óvoda Nevelőtestülete kiváló szakmai munkája elismeréseként 2016-ban Debrecen Város Közoktatásáért díjban részesült.

Intézményünk Örökös Zöld Óvoda, Madárbarát Óvoda, valamint Boldog Óvoda cím birtokosa.

Óvodánkban kiemelten kezeljük a XXI. század technikai vívmányaira való felkészítést, ezért 5 éves kortól a Bee-Bot/Blue-Bot padlórobotok mindennapos használatával komplex kompetenciafejlesztést valósítunk meg. Az algoritmikus gondolkodás, problémamegoldás, kreativitásfejlesztés egyaránt kimagaslóan fejlődik ezáltal.

Debrecen városában egyedül a Mesekert Óvodában van lehetőségük a gyermekeknek 5 éves kortól a DIOO program mindennapi használatára.

A DIOO - Digitális OkosJáték Óvodásoknak egy nagyon látványos, izgalmas fejlesztő játék, mely felkelti a gyerekek érdeklődését, érdekes kihívásokkal és sikerélménnyel ajándékozta meg őket. Mindezek mellett számos részképesség-területen teszi lehetővé a gyermekek fejlődését. Az óvodai nevelésbe beilleszthető, színesebbé, változatosabbá, intenzívebbé téve a nevelést-fejlesztést. Az iskolaalkalmasságot mérő és felkészítő programok több, személyre szabott értékelő- rendszerrel és számtalan különböző szinttel, fokozattal rendelkeznek, támogatják az óvodapedagógusok munkáját azzal, hogy pontos adatokkal szolgálnak az adott gyerek fejlődéséről.

Az OkosJáték, mely a képességfejlesztés tárházát tartalmazza, valójában egy olyan érintőképernyős digitális komplex rendszer, amely a kis felhasználók digitális tudását erősíti.

Munkatársaink

Nevelőmunkánk során a gyermekek mindenekfelett álló érdekét vesszük figyelembe.
Fekete Valéria
óvodavezető
Perjéssyné Vályi Judit
Óvodavezető-helyettes, óvodapedagógus
Jónizs Ferencné
dajka
Kovács-Terge Anita
óvodapedagógus
Kaszás Lászlóné
dajka
Dr. Hámoriné Balogh Katalin
Óvodapedagógus
Baloghné Buczkó Judit
Óvodapedagógus
Vargáné Nagy Mariann
Dajka
Kovács Enikő
Fejlesztőpedagógus
Bagi Brigitta
Óvodatitkár
Ágostonné Mihály Mária
Pedagógiai asszisztens
Vezendi Zoltánné
Óvodapedagógus
Deilinger István
Udvaros-karbantartó
Szabó Árpádné
Egyéb kisegítő-takarító

Zöld óvoda

A Mesekert Óvoda a "Zöld óvoda cím 2017" pályázaton sikeresen részt vett. A szakértők által kiadott szakvélemény és az értékelőbizottság döntése értelmében a Körtefa utcai székhelye és a Jánosi utcai telephelye elnyerte a "Zöld Óvoda" címet.