4033 Debrecen, Jánosi u. 88..

A Mesekert Óvoda Jánosi utcai telephelyén olyan új közösséget nyújtunk a gyermekeknek, amely hagyományaival, ünnepeivel a szülőktől távol töltött órákban meleg, szeretetteljes otthont biztosít számukra.

3 csoport (életkoronként osztott)

 • Csigabiga kiscsoport:
 • Óvodapedagógusok: Perjéssyné Vályi Judit és Olejnyik Katalin.
 • Micimackó középső csoport:
 • Óvodapedagógusok: Baloghné Buczkó Judit és Dr. Hámoriné Balogh Katalin.
 • Dajka: Vargáné Nagy Mariann
 • Katica nagycsoport
 • Óvodapedagógusok:Auxi Tiborné - Erika néni és Kovács-Terge Anita.
 • Dajka: Kaszás Lászlóné, Margó néni

Fejlesztőpedagógus: Kovács Enikő

Pedagógiai asszisztens: Ágostonné Mihály Mária

Felszereltég és tevékenységek:

 • Jól felszerelt eszközök, sokféle mozgáslehetőséget biztosító udvar
 • A mozgásigény kielégítését, fejlesztését – a láb, - és tartásjavító tornák rendszeres végzésével, a hanyag tartás megelőzését a lábboltozat erősítésével segítjük
 • Heti rendszerességgel vitaminnapok beiktatása a gyermekek étkezésébe, délutánonként pedig gyógyteát fogyasztás az egészség fenntartásaként

Intézményünk „Akkreditált Kiváló Tehetségpont” ezért lehetőségük van gyermeküknek ötéves kortól az alábbi tehetségműhelyekben tevékenykedni:

 • "Mocorgó" mozgás
 • Bá-dráma
 • Természeti

A Mesekert Óvoda Nevelőtestülete kiváló szakmai munkája elismeréseként 2016-ban Debrecen Város Közoktatásáért díjban részesült.

Intézményünk Örökös Zöld Óvoda, Madárbarát Óvoda, valamint Boldog Óvoda cím birtokosa.

Óvodánkban kiemelten kezeljük a XXI. század technikai vívmányaira való felkészítést, ezért 5 éves kortól a Bee-Bot/Blue-Bot padlórobotok mindennapos használatával komplex kompetenciafejlesztést valósítunk meg. Az algoritmikus gondolkodás, problémamegoldás, kreativitásfejlesztés egyaránt kimagaslóan fejlődik ezáltal.

Debrecen városában egyedül a Mesekert Óvodában van lehetőségük a gyermekeknek 5 éves kortól a DIOO program mindennapi használatára.

A DIOO - Digitális OkosJáték Óvodásoknak egy nagyon látványos, izgalmas fejlesztő játék, mely felkelti a gyerekek érdeklődését, érdekes kihívásokkal és sikerélménnyel ajándékozta meg őket. Mindezek mellett számos részképesség-területen teszi lehetővé a gyermekek fejlődését. Az óvodai nevelésbe beilleszthető, színesebbé, változatosabbá, intenzívebbé téve a nevelést-fejlesztést. Az iskolaalkalmasságot mérő és felkészítő programok több, személyre szabott értékelő- rendszerrel és számtalan különböző szinttel, fokozattal rendelkeznek, támogatják az óvodapedagógusok munkáját azzal, hogy pontos adatokkal szolgálnak az adott gyerek fejlődéséről.

Az OkosJáték, mely a képességfejlesztés tárházát tartalmazza, valójában egy olyan érintőképernyős digitális komplex rendszer, amely a kis felhasználók digitális tudását erősíti.

Munkatársaink

Nevelőmunkánk során a gyermekek mindenekfelett álló érdekét vesszük figyelembe.
Fekete Valéria
Igazgató
Ágostonné Mihály Mária
Óvodatitkár
Kovács Enikő
Fejlesztőpedagógus
Perjéssyné Vályi Judit
Igazgató-helyettes, óvodapedagógus
Tóth Dorina
Óvodapedagógus
Simon Edit
Óvodapedagógus
Szoták Mihály Zoltánné
dajka
Kovács-Terge Anita
óvodapedagógus
Tóth Viktória
Óvodapedagógus
Kaszás Lászlóné
dajka
Dr. Hámoriné Balogh Katalin
Óvodapedagógus
Baloghné Buczkó Judit
Óvodapedagógus
Vargáné Nagy Mariann
Dajka
Deilinger István
Udvaros-karbantartó
Birta Gizella
Pedagógiai asszisztens
Reményi Szilvia
Takarító

Zöld óvoda

A Mesekert Óvoda a "Zöld óvoda cím 2017" pályázaton sikeresen részt vett. A szakértők által kiadott szakvélemény és az értékelőbizottság döntése értelmében a Körtefa utcai székhelye és a Jánosi utcai telephelye elnyerte a "Zöld Óvoda" címet.