.jfif

Vöröslencse fasírt

 

Hozzávalók: 6 adag

 

 15 dkg vöröslencse

 2 bögre bulgur (2dl-es bögre)

 2 kis fej vöröshagyma

 0,5 dl olívaolaj

1,5 teáskanál chiliszósz (vagy paprikakrém)

1     teáskanál bors

1,5 evőkanál sűrített paradicsom

1 csokor petrezselyem

6 db új hagyma

1,5 teáskanál só

 

Elkészítés:

1.A lencsét jól átmossuk, és 1 liter vízben félpuhára főzzük(kb.10 perc)

2.A bulgurt egy mélyebb tálba tesszük, és ha a lencse megfőtt összekeverjük. Lefedjük teljesen légmentesen és legalább fél óráig pihentetjük.

3.A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk , az olajon megfuttatjuk, és hozzákeverjük a borsot és a paradicsomsűrítményt.

  1. Végül felöntjük egy csésze forró vízzel, és pár perc alatt készre főzzük.
  2. Hozzáadjuk a bulguros-lencsés masszához, elkeverjük, sózzuk, és visszatakarjuk.
  3. A zöld hagymát vékony karikákra vágjuk, a petrezselymet felaprózzuk, azt is a keverékhez adjuk, és pár percig gyúrjuk, hogy homogén masszát kapjunk.
  4. Fasírt formákat készítünk belőle, és tálalásig hűtőbe tesszük.

 

 

Forrás: www.nosalty.hu