Egészséges táplálkozás
Vöröslencse fasírt
Hozzávalók: 6 adag
15 dkg vöröslencse
2 bögre bulgur (2dl-es bögre)
2 kis fej vöröshagyma
0,5 dl olívaolaj
1,5 teáskanál chiliszósz (vagy paprikakrém)
1 teáskanál bors
1,5 evőkanál sűrített paradicsom
1 csokor petrezselyem
6 db új hagyma
1,5 teáskanál só
Elkészítés:
1.A lencsét jól átmossuk, és 1 liter vízben félpuhára főzzük(kb.10 perc)
2.A bulgurt egy mélyebb tálba tesszük, és ha a lencse megfőtt összekeverjük. Lefedjük teljesen légmentesen és legalább fél óráig pihentetjük.
3.A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk , az olajon megfuttatjuk, és hozzákeverjük a borsot és a paradicsomsűrítményt.
- Végül felöntjük egy csésze forró vízzel, és pár perc alatt készre főzzük.
- Hozzáadjuk a bulguros-lencsés masszához, elkeverjük, sózzuk, és visszatakarjuk.
- A zöld hagymát vékony karikákra vágjuk, a petrezselymet felaprózzuk, azt is a keverékhez adjuk, és pár percig gyúrjuk, hogy homogén masszát kapjunk.
- Fasírt formákat készítünk belőle, és tálalásig hűtőbe tesszük.
Forrás: www.nosalty.hu